✔ Kookplaat Maatwerk & Advies

✔ info@kookplaten.nl - WhatsApp

✔ Offerte akkoord? > Gratis Verzending & Gratis retour!

Kookplaat met inductie subsidie aanvragen

Wilt u een subsidie aanvragen voor een inductie kookplaat? Nederlanders beginnen voorsorterend op plannen Hugo De Jonge collectief over te stappen op de aanschaf en installatie van een elektrische kookplaat. Al wordt een gaskookplaat nog door duizenden huishoudens gebruikt om dagelijks te koken en dergelijke. De mogelijkheden om de kosten van een inductie kookplaat te verlagen middels een subsidie hangen af van bepaalde factoren. Tegenwoordig hebben ruim 80% van consumenten een inductie kookplaat om elektrisch te koken.

BORA Pure inductiekookplaat luchtafvoer keuken

Steeds meer mensen realiseren zich dat het aantrekkelijker is om elektrisch te koken dan koken via gas. Koken met gas wordt jaarlijks flink afgeraden door het verhogen van de gastarieven. Hoe meer men gaat koken met deze gastarieven, des te meer kans je maakt op een subsidie als je overstapt op elektrisch koken. Dan nog zijn er talloze huishoudens in Nederland die nog gebruik maken van een gaskookplaat en dus nog met gas koken, al wordt dit langzamerhand steeds meer en meer aangepast. Een inductiekookplaat ziet er strak, luxueus en modern uit, is veiliger in gebruik en hoeft niet veel geld te kosten. Hier komt nog bij dat een inductie kookplaat vrijwel onderhoudsvriendelijk is.

Hugo de Jonge staat zeer positief tegenover het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden in Nederland. Voorsorterend op plannen Hugo De Jonge zijn er meerdere nota’s over het verduurzamen van huizen in het land. In Nederland geldt dat de energiekosten aanzienlijk omhoog gaan, waardoor veel huiseigenaren besluiten om hun huis daadwerkelijk te gaan verduurzamen. Hoe meer huizen er weer op de woningmarkt komen te staan, des te meer de huur- en koopprijzen omlaag zullen gaan. 

Wat is het doel?

Minister Hugo De Jonge heeft enige tijd terug aangegeven meerdere beleidsprogramma’s in te hebben gediend. Jaarlijks zal het bedrag Volgens het 4e beleidsprogramma van Hugo De Jonge is eind mei het juiste moment om maatregelen te nemen zodat de CO2 uitstoot vanaf 2030 te reduceren met 60%.  Hierbij moet je denken aan zowel particuliere huiseigenaren als verhuurders die appartementen bouwen, zowel voor eigen gebruik of voor de verhuur van woningruimte. Er is echter nog meer goed nieuws: de subsidies die je aan kunt vragen gaan omhoog van 20% naar 30% en voorsorterend op plannen Hugo de Jonge zijn er allerlei interessante nieuwe ontwikkelingen onderweg.

Krijg je een subsidie voor een inductie kookplaat?

Helaas is er momenteel geen landelijke subsidie beschikbaar als je in aardgasvrij koken wilt investeren door een inductie kookplaat te kopen. Je kunt echter wel bij de lokale gemeente langsgaan om te checken wat de mogelijkheden van een regionale subsidie zijn. Verschillende gemeenten bieden vaak allerlei aantrekkelijke lokale subsidieregelingen waar je van kunt profiteren als officiële inwoner. Daar komt nog bij dat je de ISDE subsidie kunt aanvragen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Een voorbeeld van zo een voorwaarde is dat je moet beschikken over een Nederlands woon- of postadres of een geldig identiteitsbewijs.

Het aanvragen van een subsidie is een gemakkelijk proces. Je kunt langs de gemeente gaan om te spreken met een medewerker zodat je aanvraag ingediend kan worden, maar als je alle technische details liever vermijdt dan is ook het inschakelen van een expert een optie. Een expert kan namelijk helpen bij de aanvraag van een subsidie, naast het geven van professioneel advies en begeleiding.

Renteloze lening

Volgens Hugo De Jonge moet het verduurzamen van een huis door vrijwel iedereen in Nederland makkelijk te betalen zijn. Dit houdt in dat ook mensen met een laag inkomen kans maken op het verduurzamen van hun huis, ook als je een inductie kookplaat zoekt voor in de keuken. Personen die genieten van een inkomen tot maximaal € 40.000 per jaar kunnen aanspraak maken op een renteloze lening, ook wel een 0% lening genoemd. Het gaat vanzelfsprekend om een lening waarbij je niets hoeft te betalen aan rente en dus ook niet in één keer veel geld op je hoeft te hebben. Het is namelijk de bedoeling dat Nederlanders, voorsorterend op plannen Hugo De Jonge, steeds meer gaan investeren in verduurzaming van hun woning om meer en meer af te komen van het aardgas.

Dankzij de 0% lening wordt het voor veel Nederlanders aantrekkelijker om hun woning te gaan verduurzamen. Je kunt je inductie kookplaat namelijk goedkoper kopen als je 0% rente hoeft te betalen.

De aandachtspunten

Tot enige tijd terug was er geen minister aangewezen voor VRO en stond de functie van een minister voor Klimaat en Energie nog open. Inmiddels zijn er geschikte kandidaten ingeschakeld voor deze functie en wordt het verduurzamen van Nederlandse woningen geregeld via deze ministers, in plaats van de minister van Buitenlandse Zaken.                                 

Dit was ook het geval was gedurende het vorige kabinet, waar het na enige tijd al flink mis is gegaan. Tijdens het vorige kabinet was dit namelijk wel het geval, wat voor allerlei onduidelijkheden heeft gezorgd. Nog een belangrijk aandachtspunt is volgens Hugo De Jonge dat er sprake is van een tekort aan ervaren en vakkundige experts voor zowel de bouw van nieuwe huizen die duurzaam zijn, als voor het verduurzamen van woningen die al bestaand zijn kunnen worden ingeschakeld.

De voordelen van een subsidie voor een inductie kookplaat

De aanvraag van een subsidie of van de zogenoemde renteloze lening of 0% lening kan heel wat interessante voordelen bieden. Kom hieronder te weten welke voor- en nadelen er allemaal komen kijken bij:

  • Het grootste voordeel van het aanvragen van een subsidie voor een inductie kookplaat blijft natuurlijk: geldbesparing. Door middel van een subsidie kun je namelijk een groot deel van de kosten van de investering weer terugkrijgen. Een subsidie wordt namelijk in het leven geroepen om klanten sneller aan te trekken. Klanten kunnen via de overheid van een korting profiteren bij verduurzaming van hun woning. Over het algemeen kun je 20 tot 30 seconds zelfs 40% korting krijgen.
  • Als tweede voordeel is natuurlijk dat je je eigen pand verduurzaamt, waardoor je al goed voorbereid bent op de huidige energietransitie.
franke-kookplaten

Een subsidie aanvragen

Wil je een subsidie gaan aanvragen voor de aanschaf en installatie van het verduurzamen van je pand? Dan is het belangrijk om een offerte in te dienen voor de technische installatie. Hierbij ben je verplicht om een erkend bedrijf in te schakelen, anders komt de subsidie te vervallen. Voor de aanschaf van een inductie kookplaat krijg je echter geen subsidie aangezien er nog gebruik wordt gemaakt van gas. Gasverbruik wordt in Nederland jaarlijks steeds meer en meer verminderd door onder andere de tarieven elk jaar omhoog te krikken. Dit maakt het aantrekkelijker voor Nederlanders om te gaan investeren in het verduurzamen van hun huis, waaronder door de plaatsing van een inductie kookplaat.

Vraag naar de garantie

Ga altijd van tevoren na hoeveel garantie je precies krijgt op de verschillende maatregelen die je treft als je je woning gaat verduurzamen. Denk aan een waterboiler, een set zonnepanelen op het dak of een aansluiting op het warmtenet. Er zijn nog talloze andere manieren waarop je je huis kunt verduurzamen, ook beetje bij beetje. Hierbij geldt dat er allerlei voorwaarden zijn, waaronder regelmatig onderhoud aan bepaalde toestellen of de eis dat het apparaat door een erkende monteur wordt geïnstalleerd. Hoeveel garantie je kunt verwachten als je je woning verduurzaamt, hangt af van welke en hoeveel maatregelen je treft om energiezuinig of groen te leven en van in welke gemeente je precies woont. De voorwaarden en voordelen kunnen enorm variëren afhankelijk van welk apparaat je koopt.

Regel het onderhoud

Ga je investeren in een inductie kookplaat, dan kun je voorsorterend op plannen Hugo De Jonge ook direct het onderhoud regelen. Voor een optimale werking en besparing op mogelijke toekomstige reparatiekosten is het verstandig om voor regelmatig onderhoud te zorgen. Laat de kookplaat om de paar jaar door een erkend bedrijf nakijken op reparaties en beschadigingen. Het kan zijn dat je een bepaald onderdeel wilt vervangen voor een optimale werking. De inductie kookplaat maak je schoon door een microvezeldoekje te gebruiken met wat warm water. Zo kun je etensresten sneller verwijderen, vooral als het gaat om hard aangekoekte stukken die moeilijk te verwijderen zijn.

Tip: Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen als je je inductie kookplaat gaat schoonmaken. Ook het gebruik van harde borstels, sponsjes of een hogedrukreiniger zijn overigens niet aangeraden, aangezien dit je kookplaat flink kan beschadigen. Wil je je inductie kookplaat alsnog met schoonmaakmiddel reinigen, dan volstaat een sopje met wat afwasmiddel of groene zeep.

Offertes vergelijken

Overweeg je de aanschaf van een inductie kookplaat, heb je nog twijfels of vragen of weet je niet welke inductie kookplaat de beste optie is voor onze situatie. Dan kan een experts je altijd van de juiste professionele advies en begeleiding voorzien. Je weet zo 100% zeker dat je kiest voor een inductie kookplaat die past bij je interieurstijl, die binnen je budget is, die optimaal werkt en gemakkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden is. Maak een vergelijking van meerdere opties en kies vervolgens voor de offerte met de laagste prijs en de beste kwaliteit als je zoveel mogelijk wilt besparen op de kosten van een nieuwe inductie kookplaat.